A hajléktalanok segítéséről szóló kisfilm nyerte az első „Pop Up” filmfesztivált

A CDCCE projekt keretein belül tegnap került megrendezésre a POP UP! filmfesztivál, amelyre különböző társadalmi kérdésekről szóló kisfilmekkel lehetett jelentkezni. Külön öröm, hogy a sok felvidéki csapat közül végül az Esterházy Akadémia növendékei hozták el az első díjat.

2023. május 26-27 között kerül megrendezésre a Pop Up filmfesztivál Komáromban, a CDCCE projekt keretein belül az Európai Unió támogatásával. A szervezők felhívására több mint kéttucat csapat jelentkezett, akiknek feladata az volt, hogy az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak témáiból készítsenek rövidfilmeket, amelyek az eseményen egy videós bejelentkezésben Kovács Domokos Péter Magyarország korábbi ENSZ ifjúsági küldötte is bemutatott.

A győztes csapat tagjai Wiedermann Béla, Kiss Márton, Leczo Bence a „Bagett” elnevezést választva jelentkeztek a versenyre és a fenntartható fejlődési célok közül az éhezés megszüntetése témakörben készítették el a pályaművet, amely a hajléktalanok helyzetére és a nekik nyújtott érdemi segítségre hívja fel a figyelmet.

A győztes pályamű elérhető a CDCCE projekt YouTube csatornáján is az alábbi linken:

Mi az a CDCCE projekt?

A CDCCE projekt célja, hogy bemutassa azt, hogy egyetlen okostelefonnal is minőségi online tartalmakat lehet készíteni. Ebből a célból a projekt honlapján (www.cdcce.eu) többek között kézikönyv is elérhető a magyar mellett angol és szlovák nyelven is.