Alapozó videós képzés: tartalmas hetet zártunk Martoson

2022. november 28. és december 3. közt Alapozó videós képzés zajlott az ERASMUS+ által támogatott, a Fiatal Lokálpatrióták és az Esterházy Akadémia áltál megvalósított CDCCE projekt keretein belül, ahol fiatal felnőttek egyenként vagy csapatokban csiszolhatták a videókészítéssel, forgatókönyvírással, történetmeséléssel kapcsolatos tudásukat. A hatnapos rendezvénynek a Martosi Rendezvényliget adott otthont.

A képzési napok alatt megszerzett tudást a fiatal felnőttek szinte azonnal kipróbálhatták gyakorlatban is. A képzés során Györffy Kinga (történetmesélés), Hajdú András (médiaetika), Katona Tamás (vágás), Pelle Veronika (self-branding), Veczán Zoltán (forgatókönyv írás) előadókkal, illetve Szimicsku László és Kormány Tibor vezetőmentorokkal minden szempontból megvizsgálták és begyakorolták az videózás trükkjeit, mi több a legambíciózusabb forgatókönyvírók, történetmesélők és operatőrök gyakorlókisfilmeket is készítettek, melyekkel kapcsolatban számos pozitív visszajelzés érkezett mind a mentorok, mind a résztvevők irányából. A munka során felhasználásra került az okostelefonos tartalomgyártásról szóló, a projekt kapcsán létrejött kézikönyv is.

A karácsonyi időszak után a munka folytatódik a legkitartóbbakkal és legjobbakkal, hiszen a projekt folytatódik, csoportos mentorálási hétvége és filmfesztivál van még a terítéken!