E-Szó és E-Toll

E-Szó és E-Toll

Esterházy szónoki- és fogalmazásíró verseny

Az Esterházy János örökségét ápoló Esterházy Akadémia célja a jövő felvidéki generációinak felkészítése a közéleti pályára és a nyilvános szereplésre. Ennek a szilárd értékrenden túl elengedhetetlen feltétele a kiváló kommunikációs készség, a meggyőző szóbeli és gazdag írásbeli kifejezésmód. Ezért az Esterházy mentorprogramon belül két növendékünk koordinálásával kétfordulós szónoki– és fogalmazásíró versenyt hirdetünk a hazai diákok és hallgatók számára.

Az E-Szó versenyt a nyilvános beszéd PITCH műfajában indítjuk egyetemisták, doktoranduszok és 31 évnél fiatalabb felvidékiek számára. Az E-Toll verseny a gimnazisták és középiskolások számára szól, akik az elmélkedés, beszámoló, család- és falutörténet, esszé vagy szubjektív portré műfajában mutathatják meg tehetségüket. A zsűriben a szakma kiválóságai foglalnak helyet: Györffy Kinga retorikai tanácsadó-tréner, egyetemi oktató; Pelle Veronika kommunikációs tréner, egyetemi oktató és Gubík Ági, színművész, előadóművész, valamint Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója; Hodossy Gyula, költő, szerkesztő, intézményszervező és Kövesdi Károly, a Ma7 hetilap vezető szerkesztője.

A részletes versenykiírásokat külön-külön közöljük. Jelentkezni május 12. éjfélig lehet az info@esterhazyakademia.eu e-mail címen. A legjobb 8 szónokot és publicistát május 24-én várjuk Martosra, az Esterházy Akadémián megrendezett döntőbe. A verseny döntősei és győztesei csíksomlyói utazásban részesülhetnek az idei pünkösdi búcsúraRákóczi Szövetség jóvoltából, a Petőfi Irodalmi Múzeum vendégei lehetnek Budapesten, TEDx konferencián vehetnek részt, belépőt nyerhetnek színházi előadásra, filmforgatásba nyerhetnek betekintést, profi kommunikációs, retorikai és publicisztikai tanfolyamra iratkozhatnak be, valamint értékes könyvjutalmat, lapelőfizetést és témához illő ajándékcsomagot kaphatnak.

Az Esterházy Akadémia mottója: „Hivatásunk magyar, küldetésünk európai”. Hallja meg ezt az üzenetet minél több felvidéki fiatal, és éljenek a nekik kínált lehetőséggel, hogy kibontakoztathassák tehetségüket!

E-Toll felhívás: https://esterhazyakademia.eu/e-toll

E-Szó felhívás: https://esterhazyakademia.eu/e-szo

Gubík László,

az Esterházy Akadémia igazgatója