Ifjúsági fesztivállá nő a komáromi Fenyves Szabadegyetem

A Fenyves Szabadegyetem küldetése, hogy a két ország egy város szellemiség jegyében találkozási pontot teremtsen Komáromban a közéletben és a civil szférában aktív fiatalok, valamint az őket tömörítő szervezetek és azok partnerei számára.

Az esemény az idei évben augusztus 23 – 27 között kerül megrendezésre, a korábbiakhoz képest ismét nagyot lépve előre mind a szakmai, valamint idén már a zenei programokat tekintve is. Az idei folytatásról a július harmadikai sajtótájékoztatót megelőzően közösen egyeztetett a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata, a Jókai Mór Diákkör, a Marthos Polgári Társulás – Esterházy Akadémia, a Pázmáneum Ifjúsági szervezete, a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők Egyesülete, a Komáromi Diákönkormányzatok Városi Szövetsége, a Fiatal Lokálpatrióták Egyesülete valamint a Magyar Ifjúsági Konferencia.

Az egyezetést követően Turi Ádám az esemény főszervezője elmondta:

a cél, hogy a lehető legtöbb ifjúsági szervezet és kezdeményezés számára teremtsenek közösen találkozási pontot augusztus utolsó hétvégéjén a Duna partján.

Augusztus 23. szerdán többek között szemétszedést szerveznek a Fenyves Tábor környékén, csütörtök délután FIFA bajnokság és amatőr röplabda tornát mindezek mellett pedig workshopok, szakmai beszélgetések és előadások váltják majd egymást.

Péntek délutántól indul a hétvégi program amelyet Észak- és Dél-Komárom polgármestereinek közös beszélgetése nyit meg. Szombat este pedig az első Fenyves Feszt is megérkezik a városba, amely zenei fellépők széles skálájával a komáromi fiatalok ingyenes nyárzárójának ígérkezik.

A rendezvény szakmai része az Európai Unió támogatásával a „No kom-ment” elnevezésű projekt keretein belül valósul meg. Így kiemelt fókuszban jelennek meg idén a fiatalokat valamint az ő mentális egészségüket érintő kérdések az online világban. A projekt szlogenje szerint a fiataloknak az online gyűlölködés helyett inkább beszélgetnie kellene egymással, olyan eseményeken is mint amilyennek az idei Fenyves ígérkezik!

A rendezvényen a részvétel mindenki számára ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

További információk érkeznek a szabadegyetem Facebook oldalán: https://www.facebook.com/profile.php?id=100094361528354

A „No kom-ment” projekt kisfilmje pedig ezen a linken látható: https://www.facebook.com/100091300373912/videos/3356756847972870/

Fenyves Szabadegyetem 2023 csapata