Lezajlott a csoportos mentorálás Martoson

2023. február 24. és 26. közt csoportos mentorálás zajlott az ERASMUS+ által támogatott, a Fiatal Lokálpatrióták és az Esterházy Akadémia áltál megvalósított CDCCE projekt keretein belül, ahol fiatal felnőttek egyenként vagy csapatokban csiszolhatták az okostelefonos videókészítéssel kapcsolatos tudásukat. A háromnapos, összevont rendezvénynek a Martosi Rendezvényliget adott otthont.

A képzési napok alatt megszerzett gyakorlatias tudást a fiatal felnőttek szinte azonnal átcsatornázhattak a Pop Up! filmfesztiválra készülő kisfilmjükbe. A hétvége során Katona Tamás mentorral minden szempontból megvizsgálták és begyakorolták az okostelefonos videózás trükkjeit, mi több a legambíciózusabb csapatok gyakorlókisfilmeket is készítettek, amelyeket később együtt tekintettek meg az összegyűltek, illetve értékelték is azokat. A munka során felhasználásra került az okostelefonos tartalomgyártásról szóló, a projekt kapcsán létrejött kézikönyv is.

A hétvégét követően a csoportos mentorálás online folytatódik, egyaránt részt vehetnek azok a csapatok, akik valamilyen okból lemaradtak a képzésről, és azok is, akiknek tanácsra van szükségük születő pályaművük kapcsán.