Komárom polgármestere a városházán fogadta az Esterházy Akadémia hallgatóit

Szombat délelőtt Komárom városába látogattak a Gróf Esterházy Jánosról elnevezett közéleti akadémia hallgatói. Keszegh Béla, Komárom város polgármestere körbevezette az épületben a hallgatókat, előadást tartott az ülésteremben, sőt személyesen főzött kávéval kínált a vendégeket.

komárom

Fotó: Esterházy Akadémia FB-oldala

Jókai városának első embere még nyáron, az Esterházy Közéleti Táborban hívta meg a csapatot magához, mely meghívásnak most, a kampány lecsengése után tett eleget a csapat, ugyanis ebben a félévben – egyebek mellett – az önkormányzatok működése is napirenden van a tantervben.

Keszegh Béla kétszer egy órás előadásában beszélt a város múltjáról, neves személyiségeiről, többek között Alapy Gáspárról, aki a két világháború között, majd a visszacsatolás után is a város polgármestere volt, s akit ő maga is példaképének tart.

Az ide önkormányzati választásokon függetlenként indult polgármester elmondta, hogyan működik egy önkormányzat, milyen kihívásokkal kellett, és kell majd szembenézniük, mik a legfontosabb területek, melyeket a következő években kiemelten kíván kezelni a képviselőtestülettel.

Keszegh az előadás után kis csoportokban felvitte az érdeklődőket a városháza tornyába is, ahonnan fantasztikus kilátás tárult az akadémisták elé, akik a város felett egy kis aktuálpolitikai eszmecserét folytattak a polgármester úrral, melyből kiderült, hogy bizonyos feltételek mellett nem zárkózott volna el attól, hogy függetlenként, a Szövetség támogatásával induljon.

Szeptember 30. és október 2. között az Esterházy Akadémia hallgatói kihelyezett képzésen vettek részt a sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotelben, ahol az előadások mellett színes programokon vehettek részt, októberben pedig Orbán Balázs látta vendégül a csapatot a Karmelita kolostorban.